Hoe u goedkoop kastdeuren kunt bouwen {Update uw kasten of inbouwkasten} (2024)

Bouw nieuwe kastdeuren om goedkoop je oude kasten bij te werken!

Met behulp van een paar eenvoudige houtbewerkingstechnieken kunt u uw oude kastdeuren bijwerken zonder een fortuin uit te geven. Deze doe-het-zelfkastdeuren zijn eenvoudig te bouwen en zien er geweldig uit.

Heb je je oude kasten willen updaten, maar heb je niet veel geld? Met slechts een paar gereedschappen en wat knowhow kunt u heel eenvoudig en goedkoop kastdeuren bouwen.

Deze 4 kastdeuren in shaker-stijl zijn gebouwd voor de wasruimte voor slechts $ 8 en wat overgebleven beadboard. Volg mee terwijl ik alle details deel om u te helpen die oude kasten ook bij te werken.

Dit bericht kan gelieerde links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.Klik hier om mijn volledige openbaarmakingsbeleid te lezen.

Hoe u goedkoop kastdeuren kunt bouwen {Update uw kasten of inbouwkasten} (1)

Inhoudsopgave

 • Welke gereedschappen heb je nodig voor eenvoudige doe-het-kastdeuren?
 • Welk hout heb je nodig om goedkope kastdeuren te bouwen?
 • Hoe eenvoudig kastdeuren te bouwen
  • Frees de groef voor het middelste paneel
   • Eenvoudige doe-het-freestafel van Scraps
  • Snijd het middelste paneel
  • Monteer de kastdeur
  • Werk af en hang je nieuwe deuren op

Als je ons hebt gevolgd, weet je dat ik vorige maand onze vreselijke wasruimte in de kelder heb geüpdatet voor slechts $ 100 als onderdeel van deKameruitdaging van $ 100. Deze uitdaging stelt altijd mijn creativiteit op de proef. Je kan de ... zienkleurrijke boerderij wasruimte onthullenhier.

Een budget van slechts $ 100 betekent dat u niet veel geld heeft voor elk project. Ik wilde veel bereiken in deze kamer (nieuwe vloer, nieuwe verf,stapelbare wasmandopslag, nieuwe kastdeuren, planken, tegels en meer) dus ik moest creatief worden.

Ik vond een manier om kastdeuren te bouwen voor slechts $ 2 per stuk door goedkoop hout en beadboard te gebruiken dat ik over had van onzekast schuifdeuren schuur. En zou je geloven dat het gemakkelijk te doen was met slechts een paar tools?

Welke gereedschappen heb je nodig voor eenvoudige doe-het-kastdeuren?

Om onze DIY-schudkastdeuren te bouwen, heb ik enkele van mijn favoriete houtbewerkingsgereedschappen voor beginners gebruikt:

Dit lijkt misschien veel, maar als je met houtbewerking wilt beginnen, zijn dit de tools die ik zou aanraden om mee te beginnen. En ik deel al mijn tips voorhoe je een houtwinkel bouwt met een beperkt budgetzodat u aan de slag kunt zonder de bank te verslaan.

Hoe u goedkoop kastdeuren kunt bouwen {Update uw kasten of inbouwkasten} (2)

Welk hout heb je nodig om goedkope kastdeuren te bouwen?

Omdat ik een beperkt budget had, gebruikte ik 1 × 3 furring-strips om mijn kastdeuren te maken. Ze zouden niet mijn eerste keuze zijn voor een kamer die vaker wordt gebruikt (zoals een keuken). Ze waren echter perfect voor mijn wasruimte.

Als u wat meer ruimte in uw budget heeft voor uw nieuwe kastdeuren, kunt u ook 1 × 3 vurenhout of een gewoon bord gebruiken. Bekijk debeginnersgids voor het kopen van houtvoor alle tips en trucs om het beste hout voor uw project te kopen.

Deze planken zijn meestal rechter en hebben vierkante hoeken (in tegenstelling tot de furring-strips). Ze zijn nog steeds een zachter hout, zodat ze gemakkelijker kunnen deuken en deuken.

Hoe u goedkoop kastdeuren kunt bouwen {Update uw kasten of inbouwkasten} (3)

Voor goedkope hardhouten kastdeuren kunt u populier of knoestige els gebruiken. Ik gebruikte populier ombouw de kastenen deuren in mijnDIY keuken verbouwenen ze houden zich geweldig. En voor onzemissie stijl open plank badkamer ijdelheidIk gebruikte knoestige els.

Ook zijn populier en knoestige els zacht genoeg om gemakkelijk mee te werken voor een beginnende houtbewerker. Hardere houtsoorten kunnen uitdagender zijn.

Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat het hout dat je gebruikt super recht is! Furring-strips staan ​​​​bekend om het vele draaien, buigen en kromtrekken. Verdraaide of kromgetrokken planken zorgen ervoor dat je kastdeuren verdraaid of kromgetrokken hebt.

Maar hoe weet je of een board recht is? Ik leer je hoe je rechte planken selecteert in debeginnersgids voor het kopen van hout(met foto's).

Hoe u goedkoop kastdeuren kunt bouwen {Update uw kasten of inbouwkasten} (4)

Voor het middenpaneel heb ik overgebleven beadboard gebruikt. Dit is een geweldige manier om overgebleven hout te gebruiken. Maar als u geen overschot heeft, kan beadboard tot 3 keer meer kosten dan het gebruik van 1/4 ″ MDF (vezelplaat met gemiddelde dichtheid).

MDF-middenpanelen zijn geweldig voor kastdeuren die worden geverfd, omdat ze superglad zijn en verf goed accepteren. Maar als u gebeitste kastdeuren wilt, moet u 1/4 "multiplex gebruiken voor het middenpaneel.

Hoe eenvoudig kastdeuren te bouwen

Hulpmiddelen:

Benodigdheden:

Het belangrijkste onderdeel van het bouwen van uw eigen kastdeuren is ervoor te zorgen dat u met recht hout werkt. Zelfs met dure hardhouten planken moet je door de voorraad kijken en elke plank controleren op rechtheid.

Als je niet weet hoe je rechte planken moet uitkiezen, bekijk dan debeginnersgids voor het kopen van houtvoor alle details.

Bepaal de maat van de kastdeuren die je nodig hebt, daar ga ik in detail op inhoe te meten voor kastdeuren hier. Als je huidige kasten vervangt door nieuwe deuren en dezelfde scharnieren gebruikt, kun je gewoon de oude deuren opmeten.

Snijd de rails en stijlen

Snijd de 1 × 3 planken volgens de maten die u nodig hebt met de volgende formule:

 • Voor elke deur:
  • Zaag 2 stijlen op de hoogte van de kastdeuren
  • Snijd 2 rails over de breedte van de kastdeuren min 2x de breedte van de planken (1×3 planken zijn meestal 2 1/2″ maar het is altijd een goed idee om dit dubbel te controleren).
Hoe u goedkoop kastdeuren kunt bouwen {Update uw kasten of inbouwkasten} (5)

Frees de groef voor het middelste paneel

Vervolgens gebruikt u de router om een ​​groef rond de omtrek van de binnenkant van de kastdeuren te maken zodat het paneel erin kan zitten. Gebruik een bovenfrees met een rechte bit van 1/4″ ingesteld op een diepte van 1/4″.

Eenvoudige doe-het-freestafel van Scraps

Ik heb mijn eigen freestafel gemaakt met een stuk stuk multiplex van 1/2″ gesneden met een opening waar mijn freesbit doorheen kan komen. Vervolgens met klemmen op een draagbaar werkstation gemonteerd. En ik gebruik een stukje van 1/3 gesneden met een inkeping voor mijn routergeleider.

Dit is niet de meest hoogwaardige routertafel, maar met een paar sterke klemmen die alles op zijn plaats houden, heeft hij me het afgelopen jaar goed gediend (hopelijk valt dit jaar een routertafel binnen mijn budget).

Hoe u goedkoop kastdeuren kunt bouwen {Update uw kasten of inbouwkasten} (6)

Meet 2 "vanaf de boven- en onderkant van de stijlen. U moet uw freesgroef bij deze markeringen starten en stoppen, zodat de Kreg-mal nog steeds een goede, stevige verbinding kan krijgen. Het voorkomt ook dat de groef zichtbaar is wanneer de deur wordt gemonteerd.

Voor de rails voegt u de groef toe over de gehele lengte van het bord. Ik heb mijn groeven iets naar de achterkant van het bord gemaakt (niet precies gecentreerd). Om er zeker van te zijn dat de groef op de juiste afstand op elk bord stond, heb ik de voorkant dubbel gecontroleerd voordat ik ging frezen.

Hoe u goedkoop kastdeuren kunt bouwen {Update uw kasten of inbouwkasten} (7)

Snijd het middelste paneel

Snijd uw paneelstukken (van 1/4 "beadboard, MDF of multiplex).

Om plaatgoederen te snijden, plaats ik een2″ stuk hardschuimbovenop mijn werktafel, leg dan het blad erop. Gebruik dan eencirkelzaagmet een geleidebaan (ik kan niet genoeg goede dingen zeggen over deKreg AccuCut, mijn tafelzaag wordt tegenwoordig veel minder gebruikt).

Je kunt ook een recht stuk hout en klemmen gebruiken, maar dat vergt wat meer meetwerk. Elk paneel moet volgens de volgende formule worden gesneden:

 • Voor elke deur:
  • Zaag 1 paneel zodat de hoogte gelijk is aan de hoogte van de stijlen minus 2x de breedte van het bord plus 3/8″ en de breedte is gelijk aan de lengte van de rails plus 3/8″
Hoe u goedkoop kastdeuren kunt bouwen {Update uw kasten of inbouwkasten} (8)

U kunt in de verleiding komen om 1/2 "aan het paneel toe te voegen om (2) 1/4" diepe groeven op te vangen, maar ik merk dat als ik mezelf 1/8 "geef op de meting, alles veel beter in elkaar past.

Monteer de kastdeur

Nu is het tijd om de kastdeuren te monteren!

Voeg 2 zakgaten toe voor 3/4″ dik materiaal met eenpocket gat malaan elke kant van de rails aan de achterkant van de planken.

Voeg een beetje houtlijm toe aan de rand van de rail en bevestig deze vervolgens aan de rand van de stijlen. Zorg ervoor dat uw paneelgroeven uitgelijnd zijn en dat de rails gelijk liggen met de rand van de stijlen. Beveilig met 2pocket gat schroeven.

Herhaal dit aan de andere kant, zodat je twee rails aan de boven- en onderkant van een van de stijlen hebt bevestigd. Vul de groef met een beetje houtlijm.

Hoe u goedkoop kastdeuren kunt bouwen {Update uw kasten of inbouwkasten} (9)

Schuif nu je paneel in de groeven. Zorg ervoor dat u aandacht besteedt aan de voorkant van de deur en het paneel, zodat ze correct worden geplaatst.

Hoe u goedkoop kastdeuren kunt bouwen {Update uw kasten of inbouwkasten} (10)

Om de andere kant van de kastdeur te bevestigen, voegt u houtlijm toe aan de groef en een beetje aan de uiteinden waar u deze op de rails aansluit.

Klem en zet vast met 2pocket gaten schroeven. Zorg ervoor dat de groeven op één lijn liggen en dat de boven- en onderkant gelijk liggen.

Hoe u goedkoop kastdeuren kunt bouwen {Update uw kasten of inbouwkasten} (11)

Controleer ook op vierkant door van hoek tot hoek te meten. Als je dezelfde maat krijgt, ben je vierkant, zo niet, dan kun je met een grote klem aanpassen aan vierkant en de lijm laten drogen voordat je hem loslaat.

Hoe u goedkoop kastdeuren kunt bouwen {Update uw kasten of inbouwkasten} (12)

Nu hoef je alleen maar te herhalen om kastdeuren te bouwen voor de rest van je kasten. Het kostte me minder dan 2 uur om deze 4 kastdeuren te bouwen en ze te schuren zodat ze klaar waren om te schilderen.

Maak een lopende band als u meerdere kastdeuren maakt:

 1. Snijd alle stijlen en rails,
 2. Voeg de gefreesde groeven toe,
 3. gesneden panelen,
 4. Boor gaten in de zak,
 5. Monteren.

Zo gaat het snel en heb je al je deuren in een mum van tijd gebouwd.

Hoe u goedkoop kastdeuren kunt bouwen {Update uw kasten of inbouwkasten} (13)

Werk af en hang je nieuwe deuren op

Als je de binnenkant van de kastdeurtjes wilt afwerken, vul dan de zakgaten opstekkersof houtvuller.

Om mijn kastdeuren af ​​te werken, schilderde ik ze Classy Plum van Behr om bij deopbergplanken voor wasmanden. Ik heb een verfkwast gebruikt om in alle groeven van de deuren en beadboard te komen en vervolgens een schuimroller om een ​​glad oppervlak te krijgen.

Daarna heb ik ze een jas gegevenMinwax Paste Finishing Waxom de kasten en deuren wat extra bescherming te geven. Tot nu toe hebben ze de installatie en al het andere gedoe dat ik deed om de rest van de wasruimte klaar te krijgen in slechts 1 maand goed doorstaan.

En omdat ik weet dat ik gevraagd zal worden, hoe heb ik de kastdeurtjes opgehangen? Omdat ik met faceframe-kasten werkte en geen budget had voor mooie verborgen scharnieren, gebruikte ikdeze standaard zelfsluitende scharnieren.

Ik hou van de decoratieve antieke koperen zichtbare scharnieren. Ze voegen een beetje stijl toe aan de wasruimte. Nu moet ik alleen nog de perfecte antieke koperen kastgrepen vinden die bij elkaar passen.

Hoe u goedkoop kastdeuren kunt bouwen {Update uw kasten of inbouwkasten} (14)

Ik ben echt dol op onze nieuwe wasruimte en ben nog steeds verbaasd dat we zo goedkoop kastdeuren hebben kunnen bouwen! Nu ben ik klaar om kastdeuren in alle kamers aan te pakken...

Google Webverhaal:Budgetvriendelijke doe-het-zelf kastdeuren

Hoe u goedkoop kastdeuren kunt bouwen {Update uw kasten of inbouwkasten} (15)

Hoe goedkope kastdeuren te bouwen

Opbrengst:1 kastdeur

Voorbereidingstijd:30 minuten

Actieve tijd:1 uur

Extra tijd:30 minuten

Totale tijd:twee uur

Moeilijkheidsgraad:Tussenliggend

Geschatte kosten:$ 10

Update kastdeuren in je keuken, bad, wasruimte of inbouwkasten met nieuwe doe-het-zelf kastdeuren. Deze goedkope kastdeuren zijn eenvoudig te bouwen en zien er geweldig uit!

Materialen

 • 1x3 planken
 • 1/4 "MDF, multiplex of beadboard voor het binnenpaneel
 • 1 1/4" schroeven met zakgat
 • Houtlijm

Hulpmiddelen

 • Cirkelzaag met geleider
 • Verstekzaag (u kunt ook een cirkelzaag gebruiken om deze sneden te maken)
 • Bovenfrees met freestafel (zie bericht voor makkelijk zelf te maken freestafel)
 • Zakgat mal
 • Oefening
 • Meetlint
 • Klemmen
 • Schuurmachine

Instructies

Selecteer je hout

 1. Kies voor de rails en stijlen rechte 1x3 planken. Furring-strips zijn de goedkoopste, maar je zult door de planken moeten bladeren om rechte te vinden. Wit hout of gewoon karton zijn goedkope alternatieven die doorgaans rechter zijn. Gebruik voor goedkope hardhoutopties populier of knoestige els.
 2. Voor het middenpaneel is 1/4 "MDF de goedkoopste en geweldig voor geverfde kasten. Gebruik voor extra stijl beadboard. Als u uw kastdeuren wilt beitsen, gebruik dan 1/4" multiplex.

Snijd de planken

 1. Snijd de 1x3 planken volgens de maten die je nodig hebt met de volgende formule. Voor elke deursnede:
  - (2) bepaalt de hoogte van de kastdeuren
  - (2) rails de breedte van de kastdeuren minus 2x de breedte van de planken (1x3 planken zijn meestal 2 1/2 "maar het is altijd een goed idee om dit dubbel te controleren)
 2. Snijd uw middelste paneelstuk uit de 1/4 "beadboard, MDF of multiplex. Voor elke deursnede:
  - (1) paneel zodat de hoogte gelijk is aan de hoogte van de stijlen min 2x de bordbreedte plus 3/8" en de breedte gelijk is aan de lengte van de rails plus 3/8"

Monteer de kastdeuren

 1. Frees een 1/4 "diepe bij 1/4" brede groef in de stijlen. Start en stop de groef 2 "vanaf de uiteinden van de stijlen.
 2. Frees een groef van 1/4" diep bij 1/4" breed in de rails. Frees de groef over de gehele lengte van de rails.
 3. Boor zakgaten voor 3/4 "dik materiaal (de dikte van het 1x3 bord) aan beide uiteinden van de railplanken.
 4. Voeg houtlijm toe aan de rand van een rail en bevestig deze vervolgens aan de rand van een van de stijlen. Zorg ervoor dat uw paneelgroeven uitgelijnd zijn en dat de rails gelijk liggen met de rand van de stijlen. Beveilig met 2pocket gat schroeven.
 5. Herhaal met de andere rail aan de andere kant van dezelfde stijl.
 6. Schuif het paneel in de groef van de gedeeltelijk gemonteerde kastdeur. Gebruik eventueel houtlijm om vast te zetten (is niet nodig).
 7. Bevestig de tweede stijl aan de open uiteinden van de rails met houtlijm en zakgatschroeven. Zorg ervoor dat je ze goed uitlijnt en controleer of je kastdeur vierkant is.
 8. Vul indien gewenst de pocketgaten met pluggen of houtvuller.
 9. Schuur je nieuwe kastdeur glad en verf of beits.

Notities

Leer hier hoe u moet meten voor nieuwe kastdeuren en hoe u scharnieren begrijpt.

Heb jij dit project gemaakt?

Laat een reactie achter op de blog of deel een foto opPinterest

Hoe u goedkoop kastdeuren kunt bouwen {Update uw kasten of inbouwkasten} (16)
Hoe u goedkoop kastdeuren kunt bouwen {Update uw kasten of inbouwkasten} (2024)

FAQs

Wat kost het maken van een inbouwkast? ›

Een inbouwkast of kast op maat kost gemiddeld tussen de €1.250 en €1.750 per strekkende meter inclusief transport & montage op locatie. Hoe 'completer' of 'ingewikkelder' de kast, hoe hoger de kostprijs zal zijn. Denk hierbij aan veel lades, verlichting of schuine stukken.

Wat kost het maken van een inloopkast? ›

Wat kost een inloopkast? Gemiddeld kost een inloopkast tussen de 1.500 en 5.000 euro. Maar dit is volledig afhankelijk van jouw wensen en de beschikbare ruimte.

Wat kost een kastenwand? ›

De gemiddelde kosten voor het maken van een kast op maat
Soort kastAfmetingen LxBxH in cmprijs
Kledingkast 3 schuifdeuren270, 260, 60€ 1800,-
Boekenkast hout420, 260, 35€ 3700,-
Boekenkast MDF250, 240, 22€ 1500 -
Zwevend TV meubel200, 32, 35€ 2000,-
Nov 19, 2019

Hoe maak je een kast stevig? ›

De kast in elkaar zetten

Door behalve de schroeven ook houtlijm te gebruiken, maak je de constructie sterker. Gebruik lijmklemmen om de lijm onder druk te laten drogen.

Wie maakt er kasten op maat? ›

Als je een kast op maat wil laten maken kan je dat het beste uitbesteden aan een vakman. Een dergelijke kast kan bijvoorbeeld door een timmerman worden gemaakt of door een meubelmaker. Een timmerman zal een eenvoudige kast op maat kunnen maken. Ook kan de timmerman een kast maken die weinig houtsnijwerk nodig heeft.

Hoe diep moet een inbouwkast zijn? ›

De diepte van een kledingkast is minimaal 45 centimeter. Dat is namelijk de maat van een kledinghanger. Liever heb je de kastdiepte nog iets ruimer, zo'n zestig centimeter, zodat je ook dikke truien en winterjassen probleemloos kunt ophangen. Als je geen hangkleding hebt, dan kan de kast wat minder diep zijn.

Waarom zijn kasten zo duur? ›

Heel wat mensen denken dat een kast op maat erg duur is. Dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn. Het prijskaartje hangt sterk af van de afmetingen, de afwerking en materialen en de indeling. Doordat de mogelijkheden ruim zijn kan je ook bewust voor budget opties kiezen.

Hoe maak je een ingebouwde kast? ›

Zelf een kast maken en schilderen
 1. Maak het houtwerk schilderklaar.
 2. Verwijder hang- en sluitwerk.
 3. Plak eventuele ramen af als je kiest voor een kast met glazen deuren.
 4. Zet vervolgens de kast in grondverf met een ronde kwast.
 5. Werk van binnen naar buiten.
 6. Breng minimaal twee verflagen aan voor een optimaal resultaat.

Hoeveel ruimte tussen kasten inloopkast? ›

Hou rekening met minimaal 70 cm loopruimte tussen twee tegenover elkaar opgestelde kasten.

Wat kost een meubelmaker per uur? ›

Gemiddeld kost een meubelmaker €40 per uur.

Wat kost een kast in elkaar zetten? ›

Kosten kasten monteren gemiddeld

De kosten voor voor een kastmontage hangen af van de afmetingen van de kast. De montage van een eenvoudige boekenkast kost €50,- tot €60,- Een grote kledingkast of TV meubel kunnen tot €150,- kosten.

Wat kost het maken van een trapkast? ›

Prijs kast onder trap

Laden kosten meer dan deuren en gesloten kasten meer dan open kasten, omdat je daarvoor meer materiaal en werk nodig hebt. De gemiddelde prijs voor een trapkast op maat bedraagt € 500 – 1.000 per lopende meter (incl. btw en plaatsing).

Hoe dik moet een kastdeur zijn? ›

De ideale dikte van panelen voor jouw kast op maat is 25 mm dik. De extra dikte van materiaal zorgt er namelijk voor dat jouw kast jaren zal meegaan. Met de dunnere materialen die veel concullega's op de markt aanbieden, is de stevigheid van jouw maatkast net dat tikkeltje minder.

Welk plaatmateriaal om kast deuren te maken? ›

kies dan voor plaatmateriaal; bij voorkeur multiplex om dat dit vele malen constructiever is dan MDF. Het materiaal zal invloed hebben op je verbinding. Een zwaluwstaart verbinding maken in een stuk MDF is niet makkelijk. Een aantal stappen een eigen kast maken is zeker mogelijk.

Hoe kan ik een zware kast verplaatsen? ›

Deken of tapijt: schuif de deken of tapijt onder de kast. Dit kan door iemand anders de kast te laten hellen. Vervolgens kan de kast met weinig moeite verschoven worden. Wilt u wel extra hulpmiddelen gebruiken, dan is een steekwagen of een meubelroller/transportroller een goed idee.

Welk materiaal voor inbouwkast? ›

Materialen inbouwkasten

Welk materiaal je kiest, hangt af van de te overbruggen oppervlakte, de gewenste kwaliteit en uiteindelijk je persoonlijke voorkeuren. De populairste afwerkingsmaterialen zijn gelakte MDF, massief hout, metaal, kunststof of platen die afgewerkt worden met melanine of laminaat.

Wat kost een garderobekast? ›

Over het algemeen moet je rekening houden met ten minste €1.200 per strekkende meter kledingkast. Voor een kledingkast van 3 meter breed met schuif- of draaideuren, zou de minimale kosten ongeveer €3.600 zijn.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 6007

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.