Hoe badkamerkranen van geborsteld nikkel schoon te maken? (Ultieme gids!) - Badadviseurs (2024)

Bath Advisors wordt ondersteund door lezers. Als u via links op onze site koopt, verdienen we mogelijk eenaangesloten commissiezonder extra kosten voor u.

Badkamerkranen van geborsteld nikkel kunnen een tijdloos tintje aan je badkamer geven, omdat ze er erg modern uitzien. Bovendien zien ze er perfect uit in bijna elke badkamer, dus huiseigenaren geven er de voorkeur aan boven andere afwerkingen.

Hoewel sanitair van geborsteld nikkel minimaal onderhoud vereist, betekent dit niet dat u ze niet hoeft schoon te maken. Van minerale afzettingen totharde watervlekken, er zijn genoeg dingen waardoor de kraan er slecht uitziet.

Hoe maak je badkamerkranen van geborsteld nikkel dan schoon?Om deze kranen schoon te maken dien je ze af te spoelen met zeepwater. Wrijf de oplossing vervolgens met een zachte spons over de kraan en spoel opnieuw. Gebruik ten slotte een was van goede kwaliteit en poets deze goed op om de badkamerarmatuur er glanzend uit te laten zien.

Hoe badkamerkranen van geborsteld nikkel schoon te maken? (Ultieme gids!) - Badadviseurs (1)

Alleen spoelen is misschien niet genoeg om alle soorten vlekken te verwijderen, dus lees verder om te weten hoe je deze kranen het beste kunt reinigen.

Inhoudsopgave

Wat zijn badkamerkranen van geborsteld nikkel?

Mensen verwarren kranen van geborsteld nikkel vaak met andere afwerkingen die er bijna hetzelfde uitzien. De reden waarom het bekend staat als een afwerking van geborsteld nikkel, is dat de glans wordt verwijderd met een borstel. Er is geen lak, dus de afwerking van geborsteld nikkel gaat langer mee.

In vergelijking met kranen van gesatineerd nikkel en gepolijst nikkel, hebben de badkamerkranen van geborsteld nikkel minder reiniging nodig en zijn ze gemakkelijk te onderhouden. Maar u moet ze om voor de hand liggende redenen beschermen tegen vlekken van hard water.

Hoe badkamerkranen van geborsteld nikkel schoon te maken?

Als geborsteld nikkelbadkamer kraneneen mat oppervlak hebben, kunt u niet zomaar een schoonmaakmiddel of chemicaliën gebruiken. Dit is de beste manier om je kranen schoon te maken en ze te beschermen tegen hardnekkige vlekken.

Krijg alle schoonmaakbenodigdheden op één plek

Stap 1: bereid een reinigingsoplossing voor

Hoe badkamerkranen van geborsteld nikkel schoon te maken? (Ultieme gids!) - Badadviseurs (2)

Start het reinigingsproces van de badkamerkraan van geborsteld nikkel door een reinigingsoplossing voor te bereiden. Het kan enige tijd duren voordat de baking soda en azijn volledig zijn opgelost, zodat de oplossing effectiever wordt. Neem een ​​spuitfles en doe daar wat lauwwarm water in. Voeg nu gelijke delen azijn en zuiveringszout toe.

Als je meerdere kranen wilt schoonmaken, kun je ongeveer 3-4 eetlepels zuiveringszout en witte azijn toevoegen. Voeg ook een paar druppels milde vloeibare zeep toe, zodat de oplossing schuimig wordt en de kraan helpt schoon te maken.

Stap 2: Spoel de kraan

Spoel nu de kraan met lauw water en zorg ervoor dat alle hoeken en gaten bedekt zijn. Schrob de kraan vervolgens voorzichtig met je handen, zodat je de meeste vlekken kunt verwijderen. Wat ik aanbeveel, is de beluchter verwijderen voor een betere reiniging.

Als je een tandenborstel met zachte haren hebt, kun je die gebruiken om de grotere vlekken en zeepresten te verwijderen. Droog de kraan af met een zachte doek en volg de volgende stap.

Stap 3: Breng de reinigingsoplossing aan

Hoe badkamerkranen van geborsteld nikkel schoon te maken? (Ultieme gids!) - Badadviseurs (3)

Sproei wat schoonmaakmiddel over de kraan en zorg dat het goed blijft zitten. Omdat de oplossing een waterige consistentie heeft, moet u deze mogelijk meerdere keren spuiten. Richt je op de plekken met de vlekken en je kunt indien nodig zelfs een snufje zuiveringszout van bovenaf toevoegen.

Gebruik een zachte spons om de vlekken te verwijderen. U kunt zelfs een zachte doek in de reinigingsoplossing dopen en deze enige tijd om de kraan wikkelen.

Opmerking: Laat de doek niet langer dan 30 minuten om de kraan gewikkeld liggen, want er zit ook zeep in. Als u het een nacht laat staan, kan dit resulteren in meer vlekken op de kraan en moet u meer tijd besteden aan het schoonmaken ervan.

Stap 4: Spoel de kraan met lauw water

Nadat je de kraan van geborsteld nikkel in zijn geheel grondig hebt schoongemaakt en de vlekken hebt verwijderd, kun je hem uitspoelen. Spoelen kan worden gedaan door water over de kraan te gieten, of u kunt een vochtige doek gebruiken.

Zorg ervoor dat u alle zeepoplossing uit de kraan verwijdert, zodat deze niet uitdroogt en meer vlekken veroorzaakt. Spoel de kraan meerdere keren om en je bent klaar om te gaan.

Stap 5: Droog de kraan

Droog de kraan nu af met een zachte doek. Wrijf niet over de doek, maar dep de kraan zachtjes zodat de doek het vocht snel opneemt. Ik raad het gebruik van een microvezeldoek aan vanwege de uitstekende absorberende eigenschappen en de gladde textuur.

Stap 6: Polish en Buff zachtjes aanbrengen

Huiseigenaren geven meestal niet de voorkeur aan het aanbrengen van poetsmiddelen op de kranen van geborsteld nikkel omdat ze een matte afwerking hebben. U kunt echter nog steeds een onzichtbare poetsmiddel gebruiken die slechts een laagje over de kraan vormt en deze beschermt tegen vlekken.

Hoe badkamerkranen van geborsteld nikkel schoon te maken? (Ultieme gids!) - Badadviseurs (4)

Ik raad aan om te gebruikenFlitz Kraanwas, omdat het snel droogt en geen resten achterlaat. Breng deze was van geborsteld nikkel aan op de badkamerkraan van geborsteld nikkel en verdeel het met een zachte spons. Laat de nagellak drogen en je kunt de kraan gebruiken.

Tips om je kranen van geborsteld nikkel schoon te houden

Nu ziet je kraan er netjes en schoon uit, maar hij kan weer vies worden. Hier zijn enkele handige tips die u kunt volgen om de kraan van geborsteld nikkel schoon te houden.

1. Spoel het elke dag af

Elke dag de kraan doorspoelen is essentieel om afzettingen zoals zeepresten te verwijderen. Je kunt het armatuur 's nachts afspoelen, daarna gebruikt niemand het meer. Gebruik indien mogelijk heet water om af te spoelen en wrijf zachtjes met uw vingers over de kraan voor een effectieve reiniging.

2. Reinig de beluchter om de paar dagen

De beluchter is een essentieel onderdeel van de kraan en moet ook worden schoongemaakt. Als u de beluchter niet schoonmaakt, kunnen er overal in de kraan vlekken ontstaan, omdat de sedimenten die zich in dit plastic net hebben opgehoopt, de waterstroom kunnen verstoren.

Draai de beluchter gewoon tegen de klok in, verwijder hem, spoel hem grondig af en installeer hem weer op zijn plaats. Sommige Delta-kranen van geborsteld nikkel hebben mogelijk een verborgen beluchter. Bekijk deze video om te zien hoe u deze kunt verwijderen.

3. Schaf een waterontharder aan

De reden waarom de kraan veel vlekken oploopt, is vanwege hard water. Er zijn verschillende onzuiverheden in hard water, zoals calcium, die niet goed zijn voor de badkamerkraan van geborsteld nikkel.

Door een te krijgenwaterverzachter, kunt u deze onzuiverheden verwijderen en het helpt de opeenhoping van hardwatervlekken op de kraan te verminderen.

4. Droog de kraan altijd

Hoe badkamerkranen van geborsteld nikkel schoon te maken? (Ultieme gids!) - Badadviseurs (5)

Kranen worden snel vochtig en daarom moeten ze regelmatig worden schoongemaakt. Bewaar een zachte doek in de badkamermeubel zodat je de vochtige kraan kunt schoonmaken en snel kunt laten drogen.

Dingen die je nooit zou moeten doen met een kraan van geborsteld nikkel

Er zijn tal van doe-het-zelfvideo's die beweren dat ze de beste reinigingsoplossingen bieden voor kranen van geborsteld nikkel. Maar ik zag enkele video's die dingen aanbeveelden die de kraan eerder slechter dan goed kunnen doen.

Hieronder heb ik enkele fouten opgesomd die je koste wat het kost moet vermijden om te voorkomen dat de kraan er saai uitziet.

1. Gebruik geen bleekmiddel

Bleek nooit een badkamerkraan van geborsteld nikkel en bereid u er niet op voor dat deze na verloop van tijd bleek wordt. Bleekmiddel kan de afwerking beschadigen en soms zelfs afbladderen. Het merk geeft ook geen garantie als het erachter komt dat je het armatuur hebt gebleekt.

2. Gebruik geen alcoholhoudende reinigingsmiddelen

Op alcohol gebaseerde reinigingsmiddelen kunnen effectief werken voor andere kraanafwerkingen, maar ze zijn niet goed voor badkamerkranen van geborsteld nikkel. Alcohol heeft enkele verbindingen die de afwerking kunnen beschadigen en de kraan zal geleidelijk zijn charme verliezen.

3. Gebruik geen schurende sponspads

Schuursponsjes zijn een strikt nee voor elk type badkamerkraanafwerking, of het nu gaat om geborsteld nikkel, messing, goud of meer. Voer ook altijd een snelle test uit op de kraan voordat u deze volledig wrijft met een spons.

4. Gebruik geen reinigingsmiddelen met een hoge PH

Zelfs azijn heeft zure eigenschappen, maar de reden dat het ideaal is voor het reinigen van badkamerkranen van geborsteld nikkel is vanwege de lage PH-waarde. Gebruik geen schoonmaakmiddelen die chemicaliën bevatten; bereid er in plaats daarvan thuis een voor voor een effectieve en veilige reiniging.

Veelgestelde vragen

V1: Kan ik roestvrij staalreiniger op het geborstelde nikkel gebruiken?

Welnu, het hangt af van het type reiniger dat u gebruikt. Aangezien een roestvrijstalen afwerking duurzamer is dan geborsteld nikkel, is het zelfs bestand tegen blootstelling aan zure reinigingsmiddelen. Ik raad het gebruik van een roestvrijstalen reiniger op een kraan van geborsteld nikkel niet aan.

V2: Is geborsteld nikkel moeilijk schoon te houden?

De afwerking van geborsteld nikkel is niet moeilijk schoon te maken, zoals je misschien denkt. Er zijn verschillende badkamerkraanafwerkingen, zoalsmat zwart, die meer zorg vergen, en het schoonmaken ervan is een complex proces.

Vraag 3: Hoe verwijder ik aanslag van geborstelde nikkelkranen?

De krijgenaanslag van elk oppervlakof het nu een kraan van geborsteld nikkel is, kan een uitdaging zijn. Volg de onderstaande stappen om de kraan er weer als nieuw uit te laten zien:

  • Begin met het bereiden van een reinigingsoplossing van ½ kopje water en gelijke delen witte azijn. Spuit het over de kraan en laat de oplossing 30 minuten intrekken.
  • Bevochtig een zachte doek met water en begin de kraan schoon te vegen zodat de aanslag eraf gaat. Herhaal het proces meerdere keren totdat je ziet dat de kraan er helemaal schoon uitziet.
  • Droog de badkamerkraan af met een zachte doek en je bent klaar om te gaan.

U kunt zelfs een ammoniakoplossing gebruiken, maar witte azijn is effectiever en biedt snellere resultaten.

V4: Kun je Clorox-doekjes gebruiken op het geborstelde nikkel?

Hoe badkamerkranen van geborsteld nikkel schoon te maken? (Ultieme gids!) - Badadviseurs (6)

Het gebruik van Clorox-doekjes is niet de beste manier om geborsteld nikkel kranen schoon te maken, aangezien deze doekjes geschikt zijn om te desinfecteren. Als de kraan zeepresten of bezinksel heeft, kun je deze niet schoonmaken met deze doekjes, dus het is beter om ze niet te gebruiken.

Laatste gedachten

Het onderhouden en schoonmaken van een badkamerkraan van geborsteld nikkel is nu eenvoudiger geworden, omdat u weet hoe u dit op de juiste manier moet doen. Voer altijd een spottest uit voordat u een oplossing over de kraan spuit om de na-effecten te zien.

Volg bovendien de tips om de kraan schoon te houden, zodat je geen tijd hoeft te besteden aan schoonmaken. Vermijd ten slotte het gebruik van chemische reinigingsmiddelen en bleek de kraan niet als u wilt dat de afwerking langer meegaat.

0Aandelen

Hoe badkamerkranen van geborsteld nikkel schoon te maken? (Ultieme gids!) - Badadviseurs (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated:

Views: 6284

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.