20 hondenrassen die geen haar verliezen - met foto's (2024)

20 hondenrassen die geen haar verliezen - met foto's (1)

Zie bestanden voorHonden

Veel mensen zijn allergisch voor hondenhaar en kunnen niet leven met een hond die constant haar door het hele huis laat vallen. Dit betekent niet dat ze geen hond kunnen hebben, maarsommige hondenrassen werpen geen haar af. Of ze werpen in ieder geval relatief weinig af. Dit betekent niet dat dit hypoallergene rassen zijn, maar de kans op een allergische reactie is veel lager.

Sommige mensen geven de voorkeur aan honden die geen haar verliezen vanwege hygiënische redenen of tijdgebrek. Sommige honden, vooral honden die veel haar verliezen, moeten dagelijks worden geborsteld, en niet iedereen heeft de tijd om dat te doen. Daarom willen wij bij AnimalWised u helpen het ras te vinden dat het beste bij u past. Lees verder en ontdek20 hondenrassen die geen haar verliezen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:Honden die niet ruiken - De minst stinkende honden

Inhoud

 1. Zijn er hypoallergene hondenrassen?
 2. Boston terrier
 3. Bichon Frise, Bolognese en Maltees
 4. Windhond
 5. West Highland White Terriër
 6. Waterhonden
 7. Yorkshire terriër
 8. Teckel
 9. Schnauzer
 10. Shih Tzu
 11. Basenji
 12. Katoen Tuléar
 13. Zacht gecoate Wheaten Terriër

Zijn er hypoallergene hondenrassen?

Allergieën voor honden betekenen dat zoveel potentiële hondenverzorgers vanwege gezondheidsproblemen niet voor onze hondenvrienden kunnen zorgen. Veel mensen denken dat het komt omdat ze allergisch zijn voor hondenhaar, maar dat is in werkelijkheid niet het geval. In werkelijkheid zijn ze allergisch voor bepaaldeeiwittendie kunnen worden gevonden in het speeksel van de hond of in hun huidschilfers (stof die van het lichaam wordt afgestoten, vaak kleine huidschilfers).

Sommigen beweren dat er een oplossing is. Ze beweren dat er enkele hondenrassen zijn die van nature zijnhypoallergeen. Ze geloven dat honden die minder verharen mensen met hondenallergieën niet zullen irriteren. Dit is echter een mythe. De allergie is voor het eiwit en aangezien elk hondenras speeksel en huid heeft, kunnen ze nog steeds een allergische reactie veroorzaken. Zelfshaarloze hondenrassenallergieën kunnen verergeren.

Wel is het zo dat huidschilfers en speeksel zich aan de haren van de hond kunnen hechten. Dit betekent dat mensen met mildere allergieën waarschijnlijk niet zo geagiteerd zullen zijn door een hond die minder haar verliest. Deze rassen zijn bekendgeen of heel weinig haar verliezen:

 1. Boston terrier
 2. Bichon frisé
 3. Maltees
 4. Windhond
 5. West Highland White Terriër
 6. Poedel
 7. Barbet
 8. Spaanse Waterhond
 9. Portugese Waterhond
 10. Lagotto Romagnolo
 11. Ierse waterhond
 12. Friese Waterhond
 13. Cantabrische waterhond
 14. Yorkshire terriër
 15. Teckels
 16. Schnauzers
 17. Shih Tzu
 18. Basenji
 19. Katoen Tuléar
 20. Zacht gecoate Wheaten Terriër

Zoals we hebben gezegd, zullen sommige van deze honden wat haar verliezen. In vergelijking met anderen zal het echter minimaal zijn. We moeten ook onthouden dat ras slechts één factor is. Om dit te voorkomen is het ook van vitaal belang om ze voedsel te geven dat rijk is aan omega-3 en ze regelmatig te borstelenhaaruitval. Onze artikelen ophoe het haar van een hond te borstelenEnwelk type hondenborstel te gebruikendit zou moeten helpen.

Boston terrier

De Boston Terrier is een hondenras met een zachte en korte vacht, minimale geur en gemakkelijk te trainen. Deze hond is rustig, blaft niet veel en vindt het heerlijk om in eenfamiliemet kleine kinderen, waardoor ze een van debeste hondenrassen voor beginners.

Vanwege de kenmerken van hun vacht, Boston Terriersnauwelijks vergotengeen haar, waardoor ze een ras zijn dat geschikt is voor degenen die geen tijd hebben om ze te borstelen of om ze constant op te ruimen. Wat kun je nog meer vragen?

20 hondenrassen die geen haar verliezen - met foto's (3)

Bichon Frise, Bolognese en Maltees

Bichon-honden hebben veel krullend haar - geen vacht - maar ze verharen praktisch helemaal niet. Er zijn veelverschillende Bichon-hondenrassen, waaronder de populaire Bichon Frise en de Bolognese hond. Maar doen Maltese schuur of anderesoorten Bichon-hondenschuur?

Bichon-honden verharen niet, maar hebben wel veel zorg en aandacht nodig. Deze rassen moeten zijndagelijks geborsteld met speciale borstels, die u wordt aanbevolen door een hondentrimmer. Je moet ook speciale aandacht besteden aan het verzorgen van hun ogen, traanbuisjes en neus om ze er netjes uit te laten zien.

Nu weet je dat Maltezers verharen, wij Bichon-honden hebben een gevoelige huid; bekijk ons ​​artikel overwaarom krabben Maltese honden zichzelfvoor meer informatie.

20 hondenrassen die geen haar verliezen - met foto's (4)

Windhond

Het haar van een windhond is zo kort dat het van een afstand lijkt alsof ze helemaal geen haar hebben om uit te werpen. Het zijn actieve en buitengewoon nobele honden, waardoor ze perfect zijn voor mensen met een groot buitenlevenruimtes wiewillen genieten van hunbehendigheid en fysiek vermogen.

Ondanks het feit dat windhonden grote hoeveelheden nodig hebbendagelijkse oefening, ze zijn ook geschikt voor flats en kleinere huizen, zolang je maar aan hun fysieke eisen voldoet. Als je ze toestaat, kunnen windhonden er een van wordende meest luie hondenrassen! Deze honden kunnen er niet tegen om urenlang opgesloten te zitten in kleine ruimtes, dus als u besluit een windhond te nemen, moet u er rekening mee houden dat u hun trainingsuren moet respecteren.

20 hondenrassen die geen haar verliezen - met foto's (5)

West Highland White Terriër

Algemeen bekend als eenWestie, deze kleine witte honden hebben ook zijdezacht haar, hoewel het niet zo veel groeit als de Yorkie of Shih Tzu. Hun buitenste vacht is grof en wordt vaak verwijderd via strippen, in plaats van ze te moeten knippen.

20 hondenrassen die geen haar verliezen - met foto's (6)

Waterhonden

Waterhonden zoals de Poedellaat helemaal geen haar vallen, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die allergisch zijn voor honden. Natuurlijk, net als bij Bichon-honden, vereist de vacht van waterhonden specifieke zorg en aandacht.

Het haar van waterhonden is extreem gekruld, bijna wollig. Je zult moetenpoets ze elke dagom te voorkomen dat het verstrikt raakt en het dier pijn doet. Vraag een hondentrimmer naar de beste shampoo voor waterhonden en naar een advies over het type borstel dat je moet kopen. U moet ook extra voorzichtig zijn wanneer umaak de oren van een waterhond schoon.

Niet alle waterhonden zullen echter weinig verharen. Sommigen kunnen een normale hoeveelheid of zelfs meer dan gemiddeld verliezen, zoals het geval is met de American Water Spaniel. Hoewel er anderen zijn, enkele van de meestepopulaire waterhondenrassendie heel weinig afwerpen zijn onder andere:

 1. Poedel
 2. Barbet
 3. Spaanse Waterhond
 4. Portugese Waterhond
 5. Lagotto Romagnolo
 6. Ierse waterhond
 7. Friese Waterhond
 8. Cantabrische waterhond

Waterhonden zijn erg aanhankelijk en zijn perfecte waakhonden. Dus als u op zoek bent naar een hond die u zal helpen uw huis te beschermen, ofeen geweldig huisdier voor kinderen, zou elk waterhondenras een perfecte keuze zijn.

20 hondenrassen die geen haar verliezen - met foto's (7)

Afbeelding: Poedel

Yorkshire terriër

De laatste van deze 5 hondenrassen die geen haar verliezen is de Yorkie. Yorkshire Terriers zijn kleine honden met eenlange jas, maar ze verliezen zelden haar. Je moet je Yorkie regelmatig borstelen om te voorkomen dat hun haar in de war raakt en vies wordt. Deze honden zijn sociaal, maar ze zijn extreem territoriaal. Omdat het zo'n bezitterig ras is, is het essentieel om ze vanaf jonge leeftijd te trainen en ze de socialisatie te bieden die ze nodig hebben.

Je moet er een paar volgendagelijkse hygiënische routinerichtlijnen en zorg ervoor dat u hun ogen, traanbuis, snuit en tanden goed schoon houdt. Zoals met alle kleine en miniatuurrassen, hebben Yorkshire Terriers de neiging om last te hebben van een opeenhoping van tandplak. Daarom moet u hun tanden poetsen volgens de instructies van de dierenarts.

Yorkshire Terriers zijn vatbaar voor bepaald gedrag, zoalsschuddenEnblaffenveel. Hier kun je meer over lerenzorg voor dit bijzondere ras.

20 hondenrassen die geen haar verliezen - met foto's (8)

Teckel

Een van de kleinste hondenrassen die dat niet doetveel haar laten vallenis de teckel. Het is een ontzettend trouwe hond, maar kan ook ondeugend zijn. Hun vacht is kort en dicht en komt meestal in variaties van zwart, bruin of wit. Er zijn echter nog veel meer kleuren.

Sommige teckels staan ​​bekend om hun vermogen om demeerpatroon. Dit houdt echter ook verband met bepaalde genetische problemen. Om deze reden,dubbele vlek fokkenTeckels is iets dat moet worden vermeden om ontwikkelingsproblemen te helpen voorkomen.

20 hondenrassen die geen haar verliezen - met foto's (9)

Schnauzer

Net zoals er zijnverschillende soorten poedelsvolgens hun grootte zijn er drie soorten Schnauzer. Zij zijn deDwergschnauzer,Standaard SchnauzerEnReuzenschnauzer. Ondanks het verschil in grootte lijken hun vacht en andere fysieke kenmerken sterk op elkaar.

Alle soorten Schnauzers hebben een dubbele vacht, met een stug dekhaar bovenop en een zachte ondervacht. Het is echter ook bekend dat deze hond verzorgd is, vaak geschoren om ze een bepaalde stijl te geven. Geschoren Schnauzers hebben een zachtere vacht, maar ze zullen nog steeds relatief weinig verharen.

20 hondenrassen die geen haar verliezen - met foto's (10)

Shih Tzu

Een ander klein hondenras dat niet veel verhaart, is de Shih Tzu. Net als de Yorkshire Terrier is de Shih Tzu een hond metlang zijdeachtig haaren ze hebben alleen de neiging om te vervellen tijdens het poetsen. Borstelen moet echter regelmatig worden uitgevoerd. Als dit niet gebeurt, raakt hun lange haar gemakkelijk in de war. Vanwege de onuitvoerbaarheid van zijn lengte wordt de Shih Tzu vaak verzorgd. Als u wilt zien welke opties beschikbaar zijn, kunt u ons artikel over de7 beste Shih Tzu-kapselszal je laten zien wat je kunt verwachten.

20 hondenrassen die geen haar verliezen - met foto's (11)

Basenji

Een van deoudste hondenrassen ter wereld, deBasenjiis ook een van de meest speelse en liefdevolle. Ze hebben een kenmerkend gehuil dat ze gebruiken om met elkaar en met andere honden te communiceren. Bovendien werpen ze niet veel af. Hun vacht is erg kort en is er in veel verschillende vachtkleuren en -patronen. Ze hebben echter allemaal witte pootjes.

20 hondenrassen die geen haar verliezen - met foto's (12)

Katoen Tuléar

Zoals je misschien aan de naam kunt zien, is deKatoen Tuléaris een witte hond met een zachte en pluizige vacht. Er wordt vaak gezegd dat ze hypoallergeen zijn omdat ze ondanks de zachte en pluizige textuur heel weinig vervellen. Hun vacht staat er zo om bekend dat ze geen huidschilfers heeft, er wordt gezegd dat ze niet ruiken, hoewel dit van verschillende factoren afhangt. Desondanks zullen ze gewassen en verzorgd moeten worden, vooral als we hun mooie vacht mooi wit willen houden.

20 hondenrassen die geen haar verliezen - met foto's (13)

Zacht gecoate Wheaten Terriër

Nu u antwoorden weet op de vraag of er hypoallergene hondenrassen zijn ofdoen Maltese schuur, komen we bij onze laatste hond op onze lijst van honden die geen haar verliezen. Het is de Soft-coated Wheaten Terriër. Zoals hun naam al doet vermoeden, is hun vacht heerlijk zacht. Het is ook gekruld en kan in verschillende kleuren komen, maar de klassieker is de gouden Wheaten-kleur.

Deze honden verharen niet vaak, maar ze moeten wel voorzichtig zijnonderhoud. Ze staan ​​er ook om bekend vlekken te maken op hun ogen en andere delen van hun vacht, dus we moeten voorzichtig zijn met hygiënekwesties. Het is een heerlijk loyale en energieke hond, maar ze moeten wel zorgvuldig worden getraind om angst of agressie te voorkomen. Ons artikel overhoe traanvlekken bij honden te verwijderenkan helpen om voor honden zoals de Wheaten Terrier te zorgen.

20 hondenrassen die geen haar verliezen - met foto's (14)

Als u vergelijkbare artikelen wilt lezen20 hondenrassen die geen haar verliezen, raden wij u aan onze te bezoekenHet minste...categorie.

Video's gerelateerd aan 20 hondenrassen die geen haar verliezen

1van3

Video's gerelateerd aan 20 hondenrassen die geen haar verliezen

20 hondenrassen die geen haar verliezen - met foto's (2024)

FAQs

Welke hond verliest niet veel haar? ›

9 hondenrassen die weinig verharen
 • Dwergschnauzer. Dit liefdevolle ras werd oorspronkelijk gefokt als rattenvanger en is vooral bekend om zijn norse uitdrukking. ...
 • Lhasa Apso. ...
 • Schotse terriër. ...
 • Poedel. ...
 • Whippet. ...
 • Yorkshire terriër. ...
 • West Highland terriër. ...
 • Afghaanse windhond.

Welke hond blaft niet veel? ›

De volgende honden kunnen namelijk heel stil zijn.
 • Cavalier King Charles Spaniël. Een Cavalier King Charles Spaniël is niet groot. ...
 • Newfoundlander. Een Newfoundlander is groot en sterk, hij heeft dan ook grote poten. ...
 • Basset Hound. ...
 • Franse Bulldog. ...
 • Chow Chow. ...
 • Shih Tzu. ...
 • Engelse Bulldog. ...
 • Lhasa Apso.
Nov 27, 2020

Wat is een goede gezinshond? ›

Waarschijnlijk het meest voor de hand liggende ras als gezinshond: een labrador retriever. Dankzij hun lieve en slimme karakter zijn labradors al jaren een populaire gezinshond. Labradors zijn gek op mensen, samen spelen, wandelen en zwemmen. De meeste labradors zijn actief en gaan graag met het gezin mee op pad.

Welke hond minste allergie? ›

Rassen die hypoallergeen zijn

Zo zijn er verschillende rassen honden en katten die bekendstaan als hypoallergeen. Bij honden kunt u naast de Labradoodle denken aan een Yorkshire Terriër, Poedel, Basenji of Shih Tzu. Bij katten staan de rassen Sphynx, Abessijn, Bengaal en de Siberische kat bekend als het meest geschikt.

Kunnen honden je gevoelens ruiken? ›

Honden kunnen onze gevoelens ruiken

Dat doen ze beter dan eender welke andere diersoort. Honden gebruiken daarvoor niet alleen hun ogen en oren, maar vooral hun neus! Die werkt honderden keren beter dan onze eigen neus en is dus in staat om subtiele verschillen in onze lichaamsgeur te onderscheiden.

Welke hond ruikt het best? ›

Bloedhonden. Definitief onderzoek is er niet, maar er wordt vaak gezegd dat van alle honden bloedhonden de beste neus hebben. Bloedhonden hebben 230 tot 300 miljoen geurreceptoren in hun neus, het meeste van alle hondenrassen. Deze honden worden vaak ingezet bij het vinden van vermiste personen.

Wat is de liefste hond ter wereld? ›

Golden Retriever

Geen wonder, want dit is de liefste hond ter wereld. Hij stelt zijn plek in jullie roedel niet makkelijk in vraag en is verdraagzaam naar kleine en grote kinderen toe.

Wat is het mooiste hond ter wereld? ›

Dalmatiër

Dé nummer 1 in het lijstje met mooiste hondenrassen: de Dalmatiër. Cruella wou niet voor niets een mantel maken van zijn witte vacht met zwarte stippen. Ooit was dit Kroatische ras een showhond die voor de koets liep. Naast zijn mooie print heeft de Dalmatiër ook een elegante bouw en een mooi drafje.

Welke hond is niet doorgefokt? ›

Gezonde hondenrassen

De Whippet komt als meest gezonde hond naar voren. Een oorzaak kan zijn dat de hond niet heel erg populair is, en dus niet zo doorgefokt, en dat de hond niet op het uiterlijk maar op fysieke kenmerken wordt gefokt.

Welke honden worden niet oud? ›

Gemiddeld genomen, hoe oud wordt een hond?
75%50%
Shih Tzu9,213
Jack Russel Terriër9,213
Yorkshire Terriër1013
Bicho Frisé1013
13 more rows

Welke hond verhaart het meest? ›

Rassen die op deze manier verharen zijn bijvoorbeeld de Boxer, Dalmatiër, Dobermann, maar ook langharige honden met weinig onderwol zoals de Ierse Setter en de Cocker spaniël. Toch zien we ook bij deze honden vaak een kleine piek in het voorjaar en in het najaar.

Waarom verhaart een labradoodle niet? ›

Dichte vacht voorkomt verharen

De reden dat een echte labradoodle niet zomaar huidschilfers en haren verliest, is omdat de vacht van een labradoodle heel erg dicht is. Alles blijft zo hangen en zal niet zomaar van je labradoodle afvallen. Deze eigenschap komt van de poedel vandaan.

Welke honden kwijlen niet? ›

Bichon Frisé

Niet alleen kwijlen ze bijna nooit, maar hun dikke vacht vangt losse haren en huidschilfers op, en die komen pas tevoorschijn als de vacht wordt verwijderd. Regelmatige verzorging is dus essentieel om hun vacht te onderhouden. De Bichon Frisé kan zich heel goed aanpassen aan uiteenlopende situaties.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated:

Views: 5960

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.