14 Hondenverzorging Carrière Voors en tegens Plus Hondentrimmer Salaris (2024)

Bijgewerkt: doorJanine

Openbaarmaking: dit bericht kan gelieerde links bevatten die mij een commissie betalen. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.Volledige disclaimer hier.

Overweegt u eencarrière in het verzorgen van honden? Dehonden industrieis zeker een gebied met een groeiende markt en een daarmee samenhangende groeiende vraag naar hondenverzorgingsdiensten.

Als je een hondenliefhebber bent en graag met andere honden werkt dan de jouwe, en ook graag communiceert met andere hondenbezitters, dan is een carrière als hondentrimmer misschien precies wat je zoekt.

Inhoudsopgave

 • Voors en tegens van een hondentrimmer zijn
  • Voordelen van een hondentrimmer zijn
  • Nadelen van een hondenverzorgingscarrière
 • Gemiddeld salaris voor hondenkapper
 • Is het verzorgen van honden een goede carrière voor jou?

Voors en tegens van een hondentrimmer zijn

Een carrière als hondentrimmer heeft als beroep veel te bieden, maar laten we eens kijken naar zowel de voordelen als de nadelen, samen met de gebruikelijke vereisten voor banen in het trimmen van honden. Dan ben je beter in staat om een ​​weloverwogen oordeel te vellen of dit een carrièrepad voor jou is.

Hoe u een huisdierverzorgingsbedrijf aan huis start(Affiliate-link)

Voordelen van een hondentrimmer zijn

 1. Eigen baas
  • Met een carrière als hondentrimmer kun je je eigen baas zijn als je je eigen salon opzet in een centrum of thuis. Evenzo, als u kiest voor een mobiel hondenverzorgingsbedrijf, kunt u de leiding hebben over uw dag en hoe u uw afspraken wilt plannen. Het salaris van de dierenverzorger kan, wanneer u als uw eigen baas werkt, behoorlijk behoorlijk zijn.
 2. Flexibiliteit
  • Je kunt zelf bepalen hoeveel uur per dag en hoeveel dagen per week je wilt werken. Dit is met name handig als u door schooluren en andere ouderlijke verantwoordelijkheden moet navigeren. Flexibiliteit wordt vaak genoemd in discussies over de aantrekkingskracht van een carrière als hondentrimmer.
 3. Werk met dieren
  • Als je een dierenliefhebber bent, en natuurlijk een hondenliefhebber in het bijzonder, dan ga je elke dag direct met huisdieren aan de slag.
  • Een carrière als hondentrimmer betekent dat je een breed scala aan hondspecifieke vaardigheden moet leren, zoals
   • Hoe poedels te verzorgen
   • Hoemeester Maltese kapsels
   • Cockapoo-verzorging
   • Welke zijn debeste tondeuse voor huisdieren om te gebruiken
   • enz.
 4. Bredere gemeenschapsinteractie
  • Je ontmoet veel mensen in je omgeving. Uw terugkerende klanten worden elke maand graag geziene contacten wanneer ze terugkeren voor hun volgende trimafspraak.
  • Hoewel het waar is dat een carrière als hondentrimmer vereist dat je voornamelijk met dieren werkt, heb je nog steeds voldoende interactie met mensen via telefonische boekingen, bezoeken, vragen en dergelijke.
 5. Gemakkelijke toegang
  • Een carrière als hondentrimmer is er een die geen langdurige en dure universitaire opleiding vereist. Sommige trimmers vestigen hun bedrijf zonder enige formele opleiding, hoewel een cursus van enige beschrijving zeker aan te raden is en zeker enige ervaring enobservatie van doorgewinterde trimmersis wenselijk voordat u zelf een hondenverzorgingsbedrijf start.
 6. Cursussen hondenverzorging
  • Er zijn veel hondentrimcursussen beschikbaar van verschillende lengtes en kosten. Dit betekent dat u uw huidige niveau van expertise in het trimmen van honden (indien aanwezig) kunt analyseren en vervolgens een hondentrimschool kunt selecteren die u van waar u nu bent naar het gewenste niveau van vaardigheid brengt.
   Het loont om wat onderzoek te doen, zodat u een cursus kunt vinden tegen een prijs die u zich kunt veroorloven.
  • Er zijn er bijvoorbeeld enkeleuitstekende trimcursussenvermeld op de site van de American Kennel Club. Zoals je kunt zien, zijn er verschillende specialisaties die je kunt verkennen om meer expert te worden in de door jou gekozen carrière als hondentrimmer.

De bedrijfscursus hondenverzorgingBoek (aangesloten link)

Nadelen van een hondenverzorgingscarrière

 1. Veeleisend werk
  • Dit is niet de carrière voor iemand die de voorkeur geeft aan een meer zittende dag, hoewel het mogelijk is om het op te zettenuw verzorgingstafelzodat je een deel van het knippen kunt zitten. Over het algemeen zul je echter veel bukken en tillen.
 2. Op je voeten
  • Dit punt gaat eigenlijk hand in hand met het vorige punt. U moet fysiek redelijk fit zijn om de hoeveelheid tijd die u nodig heeft om te staan, vol te houden.
 3. Moet volgens een schema werken
  • Hoewel een van de bovenstaande voordelen is dat u uw eigen uren kunt bepalen, moet u nog steeds een afspraakschema volgen. Dit vereist dat u klaar moet zijn om aan het werk te gaan wanneer uw eerste afspraak arriveert en in staat moet zijn om een ​​tijdsinschatting te maken, zodat uw klanten niet te lang hoeven te wachten wanneer ze terugkomen om hun huisdieren op te halen.
 4. Hondentemperament
  • Je zult met verschillende hondenrassen en temperamenten moeten werken. Hiervoor is kennis van nodighondenverzorging ras, rasneigingen en enige kennis vanhonden psychologie(affiliate link) zodat je een angstige hond kunt kalmeren of een boze hond kunt kalmeren.
 5. Lange uren
  • Over het algemeen zullen de meeste hondentrimmers u vertellen dat u lange uren kunt verwachten zodra uw klantenkring groeit. Groei van uw klantenbestand is natuurlijk wat u wilt zien gebeuren. U wilt veel klanten hebben zodat uw bedrijf levensvatbaar wordt. Samen met die groei komen echter de langere uren om al uw klanten te ontvangen. Maar als je eenmaal zover bent, kun je overwegen om een ​​assistent in dienst te nemen.
 6. Weekendwerk
  • Hondentrimmers moeten vaak in het weekend en op latere uren werken om tegemoet te komen aan de uren van eigenaren van gezelschapsdieren. Zaterdag is altijd een favoriet verzoek van eigenaren en je krijgt ook mensen die na het werk naar huis willen om hun huisdier op te halen om hem mee te nemen voor een trimbeurt.
 7. Certificaten & Licenties
  • Eigenaars zullen meer op hun gemak zijn als ze kunnen zien dat je gediplomeerd bent als trimster.
  • U moet contact opnemen met uw lokale overheidsinstantie om erachter te komen wat er nodig is om als hondentrimmer te oefenen. Dit verschilt van land tot land en van staat tot staat.
 8. Verzekeringen
  • U moet het type verzekering onderzoeken dat u moet afsluiten om uzelf te beschermen als u eenmaal een bedrijf heeft opgericht.

Boek:Hoe te herstellen van een burn-out in een huisdierenbedrijf(Affiliate-link)

Ongetwijfeld zijn er een aantal andere voor- en nadelen waar lezers aan zullen denken met betrekking tot het worden van hondentrimmer, maar deze lijst geeft je enkele punten om over na te denken bij het beslissen of een carrière als hondentrimmer iets voor jou is. Ik kijk er naar uit dat sommige hiervan worden gedeeld via de opmerkingen hieronder.

Gemiddeld salaris voor hondenkapper

Dus hoeveel verdient een hondentrimmer, in uw land of in andere landen?

Het spreekt voor zich dat iedereen die een nieuwe carrière overweegt, zou willen weten of dit kan leiden tot een lucratieve baan. In dit geval hebben we het natuurlijk over een hondentrimmersalaris.

Degenen die eraan denken om aan dit carrièrepad te beginnen, stellen bijna altijd vragen als:

 • Hoeveel verdienen hondenkappers per week?
 • Hoeveel verdienen hondentrimmers per jaar?
 • Hoeveel verdienen huisdierverzorgers als ze naast honden ook met andere huisdieren werken?

Nu wilt u natuurlijk rekening houden met het soort inkomen dat u zou kunnen verwachten als u in uw specifieke gebied werkt, omdat de tarieven van plaats tot plaats verschillen. Daarom hebben we een salariscalculator op onzeSalaris hondentrimsterna.

Uiteraard verschilt het salaris van een zelfstandige hondentrimster aanzienlijk van dat van een leerling of een stylist in loondienst.

Met de rekenmachine kunt u zowel uw eigen land als het tijdsbestek opgeven. U bent bijvoorbeeld mogelijk geïnteresseerd in het salaris van een hondentrimmer in heel Australië of in een specifieke staat. U kunt deze gelokaliseerde cijfers gemakkelijk controleren, net zo snel als u de salarissen van hondentrimmers in de VS kunt controleren. Natuurlijk kunt u met de calculator andere carrières opzoeken, zodat u een vergelijking kunt maken met het gemiddelde loon van hondentrimmers in uw regio.

14 Hondenverzorging Carrière Voors en tegens Plus Hondentrimmer Salaris (1)

Hoe ik zes figuren maak door met hondenhaar te spelen: 10 stappengids om uw dierenverzorgingsbedrijf te starten14 Hondenverzorging Carrière Voors en tegens Plus Hondentrimmer Salaris (2)

Is het verzorgen van honden een goede carrière voor jou?

Als u de bovenstaande punten hebt overwogen en de beslissing hebt genomen om door te gaan, zijn uw volgende stappen uitzoekenhoe word je een hondentrimmer.

14 Hondenverzorging Carrière Voors en tegens Plus Hondentrimmer Salaris (3)

Hoe u een huisdierverzorgingsbedrijf aan huis start, 3e (Home-Based Business-serie)14 Hondenverzorging Carrière Voors en tegens Plus Hondentrimmer Salaris (4)

Er moet met name nagedacht worden over de volgende punten:

 1. Kies de juistebedrijfsmodel voor hondenverzorgingdie past bij uw persoonlijkheid, gewenste werkschema en budget. U hebt bijvoorbeeld de voorkeur om onderweg te zijn in plaats van op slechts één locatie te werken. In dat geval wil je misschien wat krijgentips om een ​​mobiele hondentrimmer te worden(affiliate-link).
 2. Als u liever uw eigen baas bent, moet u een goed businessplan voor hondenverzorging opstellen.
 3. Als je liever voor iemand anders werkt, kun je rondkijken naar salons die leerling-hondentrimmers aanbieden.
 4. Ongeacht het type trimbaan, het is essentieel om basis- en vervolgens geavanceerde hondentrimmervaardigheden te verwerven. Dit kan worden gedaan via een face-to-face cursus, in-salon training via een stage of door je in te schrijven voor een van de meer gerenommeerde online cursussen.

Welvarende dierenhandel: interviews met de experts
(Affiliate-link)

Zoals je kunt zien, is in dit artikel gekeken naar de voor- en nadelen van veel hondenverzorgers.

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom ik meer nadelen dan voordelen heb opgesomd, maar dat is eerder een kwantitatieve dan een kwalitatieve maatstaf.

Het is goed om vooraf gewaarschuwd te worden voor eventuele nadelen van een onderneming. Dan weet je zeker dat, als je besluit om door te gaan, dit de juiste keuze voor jou is.

Als je de lijst met nadelen bekijkt, dan zie je dat ze te overzien zijn, zeker als je een goede opleiding hondentrimmer hebt gevolgd.

~Janine~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

14 Hondenverzorging Carrière Voors en tegens Plus Hondentrimmer Salaris (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 6280

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.